Seyrek Saçlara Hangi Kaynak Türü Uygulanır?

10.12.2019
Seyrek Saçlara Hangi Kaynak Türü Uygulanır?

Saçlarınıza yaptırdığınız işlemler zamanla seyrelmesine mi neden oldu? Hiç üzülmeyin! Ya da genetik olarak saç yapınız seyrek bir yapıya da sahip olabilir. Bu saçınızın artık asla gürleşmeyeceği ve hacim kazanmayacağı anlamına gelmez. Kaynak saç işlemlerini tercih ederek siz de seyrek saç yapınızdan kurtulup hayalinizdeki uzun ve dolgun saçlara sahip olabilirsiniz. Seyrek saç yapısı olan kadınlar kaynak saç yaptırmadan önce biraz tereddüt ediyor. Kaynak saç işleminin seyrek saça uygulanmayacağını düşünen kadınların bile olduğunu söyleyebiliriz. Bu son derece yanlış bir fikirdir. Çünkü seyrek saç yapısına sahip olsanız da ince ve ustaca bir işçilik ile profesyonel bir kişi saçlarınıza kaynak uygulamasını rahatlıkla yapabilir. Tüm kaynak saç çeşitlerini seyrek saçlı kadınlar da rahatlıkla tercih edip kullanabilir. Kaynak saç yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken her şey ve merak ettiklerinizi de ele aldık.

Kaynak Saç Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaynak saç her ne kadar kolay bir işlem gibi görünse de uzmanlık ve mutlaka güven gerektiren bir işlemledir. Kaynak saç yaptırmaya karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken şey mutlaka profesyonel bir yer araştırmanız ve işlemi yapacak kişinin uzman olup olmadığını araştırmanızdır. Çünkü saç yapınızı bakınca anlamayan ve doğru kaynak saçı tercih etmenize destek olacak kadar bilgisi olmayan birinden faydalanmanız sağlıksız olup sizi üzecektir. Saç yapınıza ve isteklerinize, hayalinizdeki kaynak saça sahip olmak için buna mutlaka dikkat etmenizi öneriyoruz. Kaynak saç seçimi yaparken de mutlaka sentetik saçlar yerine doğal saçları tercih etmeniz çok daha iyi olacaktır. Doğal ve gerçek saçlara istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. İster boya ister maşa veya düzleştirici her türlü işleme uygun olduğu için daha kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak Saç İşlemi Saç Dökülmesine Neden Olur Mu?

Kaynak saç işlemi için merak edilen bir diğer konu ise saçı koparıp koparmadığıdır. Özellikle de saç dökülmesini tetikleyip tetiklemediği konusu merak ediliyor. İşlem yapıldıktan sonra ve kaynakların vakti gelip de çıkarılmasından sonra saç dökülmesine neden olabileceği düşünülüyor. Bu da son derece yanlış bir bilgidir. Kaynak saç işlemi saç dökülmesine neden olmaz. Özünde saçlarınızın daha rahat nefes alıp sağlıklı bir şekilde çok fazla işlem görmeden doğal haline dönüp uzamasına destek olur. Çünkü kaynak saça işlem yapıp altta kalan doğal saçınıza hiç işlem yapmadığınız için hasar görme riski yoktur. Saçlarınız seyrekse, uzamıyorsa, daha uzun ve bakımlı saçlar istiyorsanız, kıvırcık, yıka çık, doğal dalgalı veya düz gibi alternatiflerle sunulan tüm kaynak çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Bunun için sizlere özel olarak hazırladığımız yazılarımıza kategorilerimizden ulaşabilirsiniz. Tüm kaynak ve saç türlerine ilişkin hizmetlerimiz ve detaylarını kategorilerimiz üzerinden araştırmanız mümkündür.

Tümü