Kaynak Saç Nedir

09.12.2019
Kaynak Saç Nedir

Saçlarınız sizin için vazgeçilmezdir. Aslında her kadın için saçların ne denli önemli olduğunu vurgulamaya bile gerek yoktur. Çünkü herkes en güzel ve en parlak gür saçlara sahip olmak ister. Ancak saçınıza yaptırdığınız boya, fön ve diğer ısıl işlemler kimyasal maddelerin yoğunluğundan dolayı zamanla yıpranmalara ve sağlıksız saçlara sahip olmanıza neden olur. Böyle durumlarda saça farklı bakımlar yapılsa da net sonuç alamazsınız. Saçınızın uzun soluklu şekilde dinlenmesi ve hiçbir kimyasal ya da ısıl işlem görmemesi gerekir. Saçlarınızı boyatmadan duramıyorsanız ya da illa ki ısıl işlemleri yapma gereği duyuyorsanız hepsini unutun. Bunları yapmadan da bakımlı görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Nasıl mı? Tabi ki de kaynak saç yöntemlerini tercih ederek… İşte kaynak saç ile ilgili merak ettiğiniz ve işinize yarayacak tüm detaylar…

Kaynak Saç Çeşitleri Nelerdir?

Kaynak saç deyince herkesin aklına ilk önce boncuk kaynak gelir. Çünkü eskiden beri kullanılan kaynak saç modelleri arasında yer alıyor. Fakat gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar sonucunda birçok kaynak saç alternatifi geliştirildi. Artık kadınlar boncuk kaynakta görünen halkaları görmek istemeyip daha doğal görünümler elde etmek istiyor. Bu nedenle mikro kaynak, keratin kaynak, tres kaynak gibi seçeneklere daha fazla eğilim gösteriliyor. Özellikle mikro kaynak saç son dönemin en trendi olarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Çünkü mikro kaynak uygulamasından sonra saçlarda hiçbir iz ve belirleyici unsur görünmez. Tamamen kendi saç dibinizmiş gibi doğal bir hava verir. Bu da daha natural bir görünüme sahip olup, kendi saçınızmış gibi hissetmenize destek olur. Ayrıca mikro kaynak saç ve diğer tüm kaynak saçların kulanım süresi de oldukça uzundur. Minimum 2 ila 4 ay boyunca kaynak saçlarınızı kullanabilirsiniz. Saçların vadesi dolduğu zaman da aynı saçları yeniden söktürüp taktırmanız da mümkündür.

Kaynak Saç Sağlığa Zararlı Mıdır?

Kaynak saç yaptırmak isteyen her kadın aynı zamanda bunun sağlıklı olup olmadığını da merak eder. Kaynak saçlar doğal ve gerçek saçların hiçbir işlem görmeden saçlarınıza eklenmesi sonucunda yapılan işlemdir. Bu işlem sırasında genelde hiçbir kimyasal madde kullanılmadığı için sağlık açısından hiç bir kötü etkisi de yoktur. Hatta sağlıklı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü daha önce çok fazla işlem gören saçlarınızın üzerine kaynak işlemi yapıldığı zaman kendi doğal saçınıza hiçbir boya veya ısıl işlem yapmanıza gerek kalmaz. Bu da doğal saçınızın kaynak saç kullandığınız süre boyunca nefes almasını ve güçlenmesini sağlar. Böylece saçlarınız uzun süre hiçbir işlem görmediği için çok daha rahat ve sağlıklı bir şekilde uzamaya başlar. Kaynak saç yaptırmayı siz de düşünüyorsanız kategorilerimizdeki kaynak saç türlerine göz gezdirebilir ve istediğiniz işlemler hakkında detayların tümüne kolayca ulaşabilirsiniz.

Tümü